Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz provolone cheese, cubed (1 in.)
- 2 oz yellow onions
- 1 oz extra virgin olive oil
-
4
oz prosciutto, cut into pieces (1 in.)
lub 4 oz bacon, cured and smoked, sliced, cut into pieces (1 in.) - 12 oz arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp beef stock paste
- 28 oz water
- 1 packet/envelope saffron (approx. 15-20 threads or to taste)
- 1 oz unsalted butter
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2023 kJ / 483 kcal
- Białko
- 16.49 g
- Węglowodany
- 45.11 g
- Tłuszcz
- 26.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken Breasts Pizzaiola
55min
Cod with Citrus Butter
50min
Chard in Parmesan Broth with Tortellini
45 min
Beef Stroganoff
1h
Beef Stroganoff
40 min
Beef Stroganoff
1h
Mushroom Risotto
30min
Southwestern Shepherd's Pie
2h 5min
Risotto with Parmesan Cheese (TM5/TM6 Metric)
30min
Baby Peas and Pancetta Risotto
30min
Risotto with Broccolini
35min
Risotto with Parmesan Cheese
30min