Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 7 oz provolone cheese, cubed (1 in.)
- 2 oz yellow onions
- 1 oz extra virgin olive oil
-
4
oz prosciutto, cut into pieces (1 in.)
lub 4 oz bacon, cured and smoked, sliced, cut into pieces (1 in.) - 12 oz arborio rice
- 2 oz dry white wine
- 1 tbsp beef stock paste
- 28 oz water
- 1 packet/envelope saffron (approx. 15-20 threads or to taste)
- 1 oz unsalted butter
- ⅛ tsp salt, to taste
- ⅛ tsp fresh ground black pepper, to taste
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2023 kJ / 483 kcal
- Białko
- 16.49 g
- Węglowodany
- 45.11 g
- Tłuszcz
- 26.26 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Shrimp and Vodka Penne Pasta
50min
Risotto with Parmesan Cheese
30 min
Chicken Roulade with Prosciutto and Cheese
1h 5min
Mushroom Risotto
30 min
Beef Stroganoff
40 Min
Beef Stroganoff
1h
Mexican Lasagna
1h 20 min
Chicken Marsala
40 Min
Spanish Rice
30 min
Fettuccine Alfredo
40 Min
Chicken Tetrazzini
40 Min
Chicken Cacciatore with Orzo
1h 5min