Prosciutto and Provolone Risotto

Prosciutto and Provolone Risotto

3.9 31 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 30 min
6 portions

Składniki

  • provolone cheese cubed (1 in.)
    7 oz
  • yellow onions
    2 oz
  • extra virgin olive oil
    1 oz
  • prosciutto cut into pieces (1 in.)
    4 oz
    4 oz bacon, cured and smoked, sliced, cut into pieces (1 in.)
  • arborio rice
    12 oz
  • dry white wine
    2 oz
  • beef stock paste
    1 tbsp
  • water
    28 oz
  • saffron (approx. 15-20 threads or to taste)
    1 packet/envelope
  • unsalted butter
    1 oz
  • salt to taste
    ⅛ tsp
  • fresh ground black pepper to taste
    ⅛ tsp

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 483 kcal / 2023 kJ
Białko 16.49 g
Tłuszcz 26.26 g
Węglowodany 45.11 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...