Beef Empanadas

Beef Empanadas

4.2 45 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
12 pieces

Składniki

Pastry
  • salt
    1 tsp
  • vegetable shortening
    2 ½ oz
  • all-purpose flour
    13 oz
  • warm water divided
    6 - 6 ½ oz
Beef filling
  • flank steak semi-frozen, thinly sliced, divided
    19 ½ oz
  • pitted black olives
    3 oz
  • red bell pepper de-seeded and de-stemmed
    4 oz
  • white onion cut into pieces
    2 oz
  • olive oil
    ½ oz
  • fresh Roma tomatoes quartered
    5 oz
  • garlic cloves
    2
  • Worcestershire sauce
    1 tbsp
  • ground cumin
    ½ tsp
  • oregano
    ¼ tsp
  • salt
    ¾ tsp
  • ground black pepper
    ¼ tsp
Assembly
  • all-purpose flour to dust
  • large egg beaten for egg wash
    1

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 268 kcal / 1121 kJ
Białko 14 g
Tłuszcz 12 g
Węglowodany 26 g
Błonnik 1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...