Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Pastry
- 13 oz all-purpose flour
- 1 tsp salt
- 2 ½ oz vegetable shortening
- 6 - 6 ½ oz warm water, divided
Beef filling
- 19 ½ oz flank steak, semi-frozen, thinly sliced, divided
- 3 oz pitted black olives
- 4 oz red bell pepper, de-seeded and de-stemmed
- 2 oz white onion, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- ½ oz olive oil
- 5 oz fresh Roma tomatoes, quartered
- 1 tbsp Worcestershire sauce
- ½ tsp ground cumin
- ¼ tsp oregano
- ¾ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
Assembly
- all-purpose flour, to dust
- 1 large egg, beaten for egg wash
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1121 kJ / 268 kcal
- Białko
- 14 g
- Węglowodany
- 26 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Beef Barbacoa
2h
Mexican Lasagna
1h 20min
Chicken Enchiladas
40min
Spaghetti Carbonara
40min
Fillet with Rice, Almonds and Cranberries
1h
Ham and Cheese Biscuits
35min
Coquito (Puerto Rican Eggnog)
2 Std. 15 Min
Spanish Tortilla - Tortilla Española
45min
Tinga de Pollo (TM6)
40min
Carolina BBQ Chicken with Skillet Cornbread
3h 25min
Carnitas
50min
Chicken Fajita Soup
50min