Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
200
g panela cheese (Mexican fresh cheese), cut into pieces
lub 200 g feta cheese, cut into pieces - 300 g onions, halved
- 300 g tomatoes, cut into pieces
- 30 g oil
-
2
heaping tsp homemade chicken stock paste
lub 2 stock cubes - 1000 g chicken breast, skinless, boneless, cut into pieces (3-4 cm)
-
30
g piloncillo, cut into pieces (see Tip)
lub 30 g brown sugar - 30 - 80 g canned chipotle chillies (in adobo sauce)
- 2 dried bay leaves
-
18
Mexican tostadas
lub 18 taco shells - 200 g sour cream
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4834.8 kJ / 1155.5 kcal
- Białko
- 68.3 g
- Węglowodany
- 125.3 g
- Tłuszcz
- 45.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 1853.8 mg
Alternatywne przepisy
Tortilla Soup
25 min
Shredded Chicken in Tomato Sauce (Tinga de Pollo)
30 min
Chicken Enchiladas
40 Min
Pico De Gallo
15 min
Spinach and Artichoke Dip
20 Min
Tamales Verdes
2hod. 55min
Tinga de Pollo (TM6 Metric)
40 Min
Carnitas
50 Min
Pozole Rojo
2 godz. 5 min
Picadillo (Texas Hash)
40 Min
Beef Tostadas
1h 10 min
Tinga de Pollo (TM6)
40 Min