Alcachofas a la cerveza

Alcachofas a la cerveza

4.2 9 rating
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 raciones

Składniki

  • 600 g de alcachofas frescas
  • 1 - 2 ramitas de perejil fresco
  • 1 diente de ajo
  • 25 g de aceite de oliva
  • ½ cucharada de maicena
  • ¼ pastilla de caldo de carne (para 0,5 l.)
  • 1 pellizco de pimienta blanca molida
  • 1 pellizco de hebras de azafrán
  • 170 g de cerveza
  • 50 g de cintas de bacon de Casa Tarradellas®

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 ración

Sód 753.7 mg
Białko 14.1 g
Kalorie 1693 kJ / 404 kcal
Tłuszcz 23.1 g
Błonnik 16.5 g
Tłuszcz nasycony 5.1 g
Węglowodany 37.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...