![Espinacas con pasas y piñones Espinacas con pasas y piñones](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/54844F85-6CE8-48D5-B236-7EB398365D83/Derivates/14f57f1d-cee6-4a33-be50-e146e67306c7.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 40 g de pasas
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 50 g de piñones
- 400 g de espinacas baby frescas
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- ½ cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 922 kJ / 220 kcal
- Białko
- 4.9 g
- Węglowodany
- 7.5 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.3 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 291.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Brócoli al vapor sobre crema de puerros al aroma de berberechos
45 min
Judías verdes salteadas con tomates cherry
30 min
Alcachofas a la cerveza
45 min
Coliflor salteada para dos
25 min
Acelgas y ajetes con huevos
40 min
Coliflor al vapor con salsa de cacahuetes
50 min
Guisantes con jamón y sepia
50 min
Judías verdes crujientes con chalotas
35 min
Espinacas con patatas
30 min
Alcachofas al limón
40 min
Alcachofas con champiñones y beicon
50 min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 min