Alcachofa en su crema con gambas y jamón

Alcachofa en su crema con gambas y jamón

4.3 154 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • 1000 - 1500 g de alcachofas frescas grandes (6 unidades)
  • 8 ramitas de perejil fresco
  • 150 g de puerro en rodajas
  • 200 g de patata
  • 50 g de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
  • 1 cucharadita de sal
  • 900 - 1000 g de agua
  • 1 diente de ajo
  • 80 g de cebolla
  • 20 g aceite de oliva
  • 60 g de jamón serrano en dados pequeños
  • 60 g de vino blanco
  • 100 g de gambas crudas peladas (en trozos de 1-2 cm)
  • pimienta negra recién molida para espolvorear
  • aceite de oliva para servir

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 190 kcal / 796 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 21.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 579.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...