Alcachofa en su crema con gambas y jamón

Alcachofa en su crema con gambas y jamón

4.3 151 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 raciones

Składniki

  • de alcachofas frescas grandes (6 unidades)
    1000 - 1500 g
  • de perejil fresco
    8 ramitas
  • de puerro en rodajas
    150 g
  • de patata
    200 g
  • de aceite de oliva virgen extra (y algo más para regar)
    50 g
  • de sal
    1 cucharadita
  • de agua
    900 - 1000 g
  • diente de ajo
    1
  • de cebolla
    80 g
  • aceite de oliva
    20 g
  • de jamón serrano en dados pequeños
    60 g
  • de vino blanco
    60 g
  • de gambas crudas peladas (en trozos de 1-2 cm)
    100 g
  • pimienta negra recién molida para espolvorear
  • aceite de oliva para servir

Wartości odżywcze na 1 ración

Kalorie 190 kcal / 796 kJ
Białko 13.2 g
Tłuszcz 10 g
Węglowodany 11.8 g
Błonnik 21.1 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Sód 579.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...