Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 alcachofas frescas (con tallo)
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- ½ - 1 diente de ajo
- 1 pellizco de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco seco
- 300 g de agua
- ½ pastilla de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 2.62 g
- Węglowodany
- 2.42 g
- Tłuszcz
- 10.17 g
- Błonnik
- 8.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Tortilla de alcachofas
30 min
Alcachofas con habitas al azafrán
50min
Alcachofas a la cerveza
45 min
Flores de alcachofa
2 godz.
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Habas tiernas rehogadas
30 min
Alcachofas al limón
40min
Guiso de setas de primavera
30 min
Espárragos, huevos poché y rabanitos
1 godz.
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12 godz. 30 min
Alcachofas en aceite
1h 40min
Espaguetis de verduras con pesto de menta
45 min