Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 alcachofas frescas (con tallo)
- 2 cucharadas de zumo de limón
- 10 - 12 ramitas de perejil fresco (solo las hojas, limpias y secas)
- ½ - 1 diente de ajo
- 1 pellizco de sal
- 40 g de aceite de oliva virgen extra
- 100 g de vino blanco seco
- 300 g de agua
- ½ pastilla de caldo de verduras
- Wartości odżywcze
- na 1 unidad
- Kalorie
- 469 kJ / 112 kcal
- Białko
- 2.62 g
- Węglowodany
- 2.42 g
- Tłuszcz
- 10.17 g
- Błonnik
- 8.25 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Menestra de verduras al estilo de Navarra
1h
Menestra de verduras
40min
Alcachofas de Tudela con vinagreta al aroma de cítricos (Navarra)
12 godz. 30 min
Alcachofas a la cerveza
45 Min
Alcachofas en salsa verde con berberechos
40min
Verduras baby en escabeche de tomate
1h
Pak choi salteado
10min
Alcachofas en aceite
1h 40min
Alcachofas al limón
40min
Alcachofas con habitas al azafrán
50 Min
Frito mallorquín de verduras
1h
Habas tiernas rehogadas
30 Min