Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco, limpio y seco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 900 - 1000 g de sepia (1 o 2 unidades), troceada
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30min
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Champiñones o setas al ajillo
20min
Almejas a la marinera
30min
Guisantes con jamón
30min
Guiso de sepia con patatas
1h
Alcachofas a la cerveza
45min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25min
Conejo al ajillo con setas
40min
Calamares encebollados
1h
Alitas de pollo al ajillo
30min
Emulsión de patata con pulpo
50 Min