Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 dientes de ajo
- 4 - 5 ramitas de perejil fresco, limpio y seco (solo las hojas)
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 900 - 1000 g de sepia (1 o 2 unidades), troceada
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1188 kJ / 284 kcal
- Białko
- 42.1 g
- Węglowodany
- 1.2 g
- Tłuszcz
- 12.3 g
- Błonnik
- 0.1 g
Alternatywne przepisy
Guisantes con jamón
30 min
Salteado de alcachofas, gambas y gulas
30 min
Alcachofas a la cerveza
45 min
Merluza en salsa verde con gambas y chirlas
30 min
Almejas a la marinera
30 min
Champiñones o setas al ajillo
20 min
Guiso de sepia con patatas
1h
Calamares encebollados
1h
Conejo al ajillo con setas
40 Min
Chirlas en salsa verde de cilantro
25 min
Arroz con bogavante
1h
Emulsión de patata con pulpo
50min