Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g de sepia limpia cortada en dados
- 80 g de aceite de oliva virgen extra
- 230 g de brandy
- 350 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 200 g de tomate triturado en conserva
- ½ guindilla seca (opcjonalnie)
- 1 pastilla de caldo de pescado
- 1 - 2 pellizcos de pimienta molida
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1447 kJ / 346 kcal
- Białko
- 45.1 g
- Węglowodany
- 5.3 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Błonnik
- 1.4 g
Alternatywne przepisy
Bacalao con langostinos
1h
Rape con espárragos a la marinera
30 min
Sepia al ajillo
25 min
Calamares encebollados
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Suquet de pescado y gambones con ajo negro
30 min
Sepia con ratatouille
1h
Guiso de sepia con patatas
1h
Rape en salsa de almendras
30 min
Calamares a la mallorquina
1h
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 min
Bacalao con gambones y almejas
45 min