![Calamares encebollados Calamares encebollados](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9EC99643-402E-4865-B309-27033C6C7CBF/Derivates/009A1416-85EB-4383-981E-D8DD561DE1F3.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 3 - 4 galletas tipo maría
- 3 dientes de ajo
- 500 g de cebolla en cuartos
- 6 - 8 ramitas de perejil fresco (solo las hojas)
- 70 g de aceite de oliva
- 1000 g de calamares (cortados en trozos de aprox. 3x3 cm)
- ½ cucharadita de sal
- 1 pellizco de pimienta molida
- ½ cucharada de pimentón dulce
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1143 kJ / 273 kcal
- Białko
- 25 g
- Węglowodany
- 11 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rape en salsa americana
1 Std.
Rape con espárragos a la marinera
30min
Rape al vapor con salsa verde
20min
Caldo de pescado
45 Min
Calamares a la americana
50min
Guiso de sepia con patatas
1 Std.
Sepia a la mallorquina (Baleares)
1 Std. 10 Min
Chipirones a la marinera
25min
Calamares con pisto
45 Min
Sepia en salsa de verduras con guarnición de arroz
45 Min
Bacalao al vapor con salsa vizcaína
45 Min
Sepia al ajillo
25min