
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem czosnkowo-serowa
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
45 - 55 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
75 g ząbków czosnku
-
45 g masła pokrojonego na kawałki
-
1150 g wody
-
380 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¾ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
¾ łyżeczki soli
-
60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
-
koperek, świeży posiekany, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
194 kcal /
811.8 kJ
Białko
5.9 g
Tłuszcz
11.8 g
Węglowodany
17.3 g
Błonnik
1.9 g
Tłuszcz nasycony
7.2 g
Sód
457.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PYSZNE HISTORIE
66 Przepisów
Polska
Polska