Zupa krem czosnkowo-serowa

Zupa krem czosnkowo-serowa

4.5 135 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 45 - 55 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 75 g cebuli przekrojonej na pół
  • 75 g ząbków czosnku
  • 45 g masła pokrojonego na kawałki
  • 1150 g wody
  • 380 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • ¾ łyżeczki przyprawy uniwersalnej, wykonanej w TM
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • ¾ łyżeczki soli
  • 60 g serka kremowego podzielonego na kawałki
  • koperek, świeży posiekany, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 194 kcal / 811.8 kJ
Białko 5.9 g
Tłuszcz 11.8 g
Węglowodany 17.3 g
Błonnik 1.9 g
Tłuszcz nasycony 7.2 g
Sód 457.1 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...