Urządzenia i Akcesoria
Ciambelle graffe napoletane
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
8 pezzi
Składniki
-
140 g di acqua
-
10 g di lievito di birra fresco
-
1 cucchiaino zucchero + q.b.
-
25 g di burro morbido
-
½ stecca di vaniglia i semini
-
250 g di farina manitoba
-
1 pizzico di sale
-
olio di arachidi q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Sód
20.8 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
596.5 kJ /
142.6 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Węglowodany
24.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Struffoli
1 godz.
Torta Babà napoletana
8 godz.
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Struffoli di Natale
1 godz.
Frittatine di pasta
3 godz. 30 min
Casatiello sugna e pepe
2 godz. 30 min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Cono graffa
1 godz.
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Graffe di Carnevale
4 godz.
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min
Calzoni fritti napoletani
2 godz. 30 min