Pizzette fritte

Pizzette fritte

4.8 98 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 55 min
8 porzioni

Składniki

Impasto
  • 350 g di acqua
  • 10 g di lievito di birra fresco
    1 cucchiaino di lievito di birra disidratato, (10 g)
  • 1 cucchiaino di zucchero
  • 300 g di farina di grano duro
  • 300 g di farina di forza (manitoba)
  • 2 cucchiaini rasi di sale
  • 10 g di olio extravergine di oliva
Farcitura
  • 50 g di pecorino poco stagionato, a pezzi (3-4 cm)
    50 g di Provolone, piccante, a pezzi (3-4 cm)
  • 1 spicchio di aglio
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 400 g di pomodori pelati a pezzi
    400 g di polpa di pomodoro a pezzi, (in scatola)
  • 1 cucchiaino di sale
  • 5 foglie di basilico fresco lavate ed asciugate
  • 1 cucchiaio di origano secco
Ultimare la preparazione
  • olio per frittura

Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 11 g
Kalorie 2121 kJ / 507 kcal
Tłuszcz 26.6 g
Błonnik 3.2 g
Węglowodany 59.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...