Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 75 g di zucchero
- 250 g di farina tipo 00
- 1 uovo medio
- 30 g di burro a pezzi
- 20 g liquore all'anice
- 20 g di vino bianco
- 1 pizzico di sale
- ½ cucchiaino di lievito in polvere per dolci
- farina tipo 00 + q.b.
- 1000 g di olio di arachidi + q.b.
- 1 cucchiaio di zucchero a velo
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2351 kJ / 562 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 39 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pastiera napoletana
15hod.
Taralli al limoncello
45min
Struffoli di Natale (TM6)
1h
Crema pasticcera
15 Min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Zeppole di San Giuseppe
1 godz. 50 min
Castagnole
1 Std. 20 Min
Bignè con crema pasticcera
3 Std.
Struffoli
1h
Castagnole (Cecamarini)
1h 5min
Ciambelle graffe napoletane
2 Std. 40 Min
Ciambelle di Carnevale
4 godz. 5 min