Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 40 g di zucchero + q.b
- 50 g di latte
- 25 g di lievito di birra fresco
- 70 g di burro morbido, a pezzi
- 320 g di patate, lessate e schiacciate
- 250 g di farina tipo 00
- 250 g di farina manitoba
- 2 uova medie
- 1000 g olio di arachidi
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Calzoni fritti napoletani
2h 30 min
Ciambella ricoperta al cioccolato
55 Min
Chiacchiere
1h 35min
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Ravioli dolci di castagne
1 godz. 10 min
Castagnole ripiene
14 Std.
Castagnole
1h 20 min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Diplomatica
3h 30min
Bomboloni al forno
3h 35min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Bignè con crema pasticcera
3h