Urządzenia i Akcesoria
Ciambelle di Carnevale
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 4 godz. 5 min
18 pezzi
Składniki
-
1 limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
-
40 g di zucchero
-
50 g di latte
-
25 g di lievito di birra fresco
-
70 g di burro morbido, a pezzi
-
320 g di patate lessate e schiacciate
-
250 g di farina tipo 00
-
250 g di farina manitoba
-
2 uova medie
-
1000 g olio di arachidi
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
5 g
Kalorie
1192 kJ /
285 kcal
Tłuszcz
17 g
Błonnik
1 g
Węglowodany
30 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pan di Spagna
1 godz. 50 min
Ciambelle graffe napoletane
2 godz. 40 min
Bomboloni salati
3 godz. 20 min
Ravioli dolci fritti
1 godz.
Ciambelle al limone (di Luca Montersino)
4 godz. 45 min
Castagnole
1 godz. 20 min
Ciambelline glassate
50 min
Ciambelle salate farcite
4 godz. 5 min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Calzoni fritti napoletani
2 godz. 30 min
Pizzette fritte
1 godz. 55 min
Torta Moretta
1 godz. 30 min