Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 45 g di acqua
- 40 g di lievito di birra fresco, sbriciolato
- 50 g di farina manitoba
Impasto
- 390 g di farina manitoba
- 60 g di zucchero
- 6 uova
- 1 pizzico di sale
- 140 g di burro mordido a pezzi + q.b.
Bagna al Rum
- 1500 g di acqua
- 600 g di zucchero
- 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
- 300 g di Rum
- Wartości odżywcze
- na 18 porzioni
- Kalorie
- 26857 kJ / 6419 kcal
- Białko
- 99.4 g
- Węglowodany
- 1035.1 g
- Tłuszcz
- 159.7 g
- Błonnik
- 14.2 g
Alternatywne przepisy
Babà analcolico alle fragole
3h 30min
Casatiello sugna e pepe
2 Std. 30 Min
Ziti spezzati con ragù genovese
3h
Torta caprese
1 Std. 25 Min
Sfogliatelle frolle
2 Std. 30 Min
Pastiera napoletana
15h
Struffoli di Natale (TM6)
1 Std.
Roccocò
2 Std.
Babà napoletano
3h
Pastiera fiori d'arancio
12 Std.
Zeppole di San Giuseppe
1 Std. 50 Min
Struffoli
1 Std.