Torta Babà napoletana

Torta Babà napoletana

4.3 129 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 8 godz.
18 porzioni

Składniki

Lievitino
  • di acqua
    45 g
  • di lievito di birra fresco sbriciolato
    40 g
  • di farina manitoba
    50 g
Impasto
  • di farina manitoba
    390 g
  • di zucchero
    60 g
  • uova
    6
  • di sale
    1 pizzico
  • di burro mordido a pezzi + q.b.
    140 g
Bagna al Rum
  • di acqua
    1500 g
  • di zucchero
    600 g
  • limone preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
    1
  • di Rum
    300 g

Wartości odżywcze na 18 porzioni

Kalorie 6419 kcal / 26857 kJ
Białko 99.4 g
Tłuszcz 159.7 g
Węglowodany 1035.1 g
Błonnik 14.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...