Urządzenia i Akcesoria
Zeppole di San Giuseppe
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
50 pezzi
Składniki
Crema pasticcera
-
200 g di zucchero
-
140 g di farina tipo 00
-
1 bustina di vaniglia in polvere
-
1000 g di latte intero
-
4 uova medie
Impasto per zeppole al forno
-
250 g di acqua
-
180 g di burro a pezzi
-
1 cucchiaini rasi di sale
-
250 g di farina tipo 00
-
6 uova medie
Terminare la preparazione
-
50 g di zucchero
-
50 amarene sciroppate
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 pezzo
Białko
3 g
Kalorie
443 kJ /
106 kcal
Tłuszcz
5 g
Węglowodany
13 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pasta choux
2 godz.
Pasta Choux
2 godz.
Struffoli
1 godz.
Cavatelli
1 godz. 30 min
Cupolette al limone
9 godz.
Paris Brest
3 godz. 30 min
Chiacchiere
1 godz. 35 min
Pastiera
15 godz.
Panini napoletani
5 godz. 20 min
Zeppole di San Giuseppe (TM6)
1 godz. 20 min
Pasticciotti leccesi
1 godz. 15 min
Torta Babà napoletana
8 godz.