Zeppole di San Giuseppe

Zeppole di San Giuseppe

4.2 710 ocen
Przygotowanie 45 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
50 pezzi

Składniki

Crema pasticcera
  • di zucchero
    200 g
  • di farina tipo 00
    140 g
  • di vaniglia in polvere
    1 bustina
  • di latte intero
    1000 g
  • uova medie
    4
Impasto per zeppole al forno
  • di acqua
    250 g
  • di burro a pezzi
    180 g
  • di sale
    1 cucchiaini rasi
  • di farina tipo 00
    250 g
  • uova medie
    6
Terminare la preparazione
  • di zucchero
    50 g
  • di amarene sciroppate
    1 vasetto

Wartości odżywcze na 1 pezzo

Kalorie 106 kcal / 443 kJ
Białko 3 g
Tłuszcz 5 g
Węglowodany 13 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...