Zeppole di San Giuseppe
TM6 TM5

Zeppole di San Giuseppe

4.1 (632 oceny)

Składniki

Crema pasticcera

  • 200 g di zucchero
  • 140 g di farina tipo 00
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1000 g di latte intero
  • 4 uova medie

Impasto per zeppole al forno

  • 250 g di acqua
  • 180 g di burro a pezzi
  • 1 cucchiaini rasi di sale
  • 250 g di farina tipo 00
  • 6 uova medie

Terminare la preparazione

  • 50 g di zucchero
  • 1 vasetto di amarene sciroppate

Wartości odżywcze
na 1 pezzo
Kalorie
443 kJ / 106 kcal
Białko
3 g
Węglowodany
13 g
Tłuszcz
5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy