Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka z kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
130 g sera żółtego, pokrojonego na kawałki130 g sera gruyère pokrojonego na kawałki
-
500 g wody
-
670 g różyczek kalafiora
-
35 g mąki pszennej
-
25 g masła
-
330 g mleka
-
¼ - ½ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta pieprzu białego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
548 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
1277.7 kJ /
305.4 kcal
Tłuszcz
19 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
11.3 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Gratin z ziemniaków (TM5)
50 min
Nadziewane warzywa
1 godz. 20 min
Brokuły i kalafior z owsianą kruszonką
55 min
Krążki cukinii nadziewane masą serową
55 min
Bakłażan zapiekany z parmezanem i mozzarellą
1 godz.
Groszek po francusku
55 min
Jajko z warzywami na kruchym spodzie
1 godz. 40 min
Gotowane warzywa zapiekane w sosie serowym
40 min
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
1 godz.
Quiche z brokułami i kalafiorem
1 godz. 50 min
Pasztet pieczarkowy
2 godz. 50 min
Cytrynowa brukselka
20 min