Ramen Noodle Soup

4.5 6 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 45 min
2 portions

Składniki

  • water
    14 oz
  • large eggs organic, pasture-raised
    2
  • garlic clove
    1
  • fresh ginger peeled and sliced
    ½ in.
  • red onions quartered
    1 ½ oz
  • avocado oil
    1 tbsp
  • fresh shiitake mushrooms sliced
    2 oz
  • beef broth low sodium
    26 oz
  • white miso paste
    1 oz
  • toasted sesame oil
    ⅓ tsp
  • tamari sauce low sodium
    ½ oz
  • sambal oelek to taste
    ¼ - ½ tsp
    ¼ - ½ tsp Sriracha, to taste
  • shirataki noodles e.g. Pasta Zero by Nasoya, drained (see Tip)
    6 ½ oz
  • mixed fresh herbs to serve
  • fresh chilies sliced to serve
  • salt to taste
  • freshly ground black pepper to taste

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1780.2 mg
Białko 20.2 g
Kalorie 1162.7 kJ / 277.9 kcal
Tłuszcz 16 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 3.2 g
Węglowodany 16.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...