Seared Scallops with Sweet Potato Purée

Seared Scallops with Sweet Potato Purée

4.5 15 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
2 portions

Składniki

  • leeks white part only, cut into pieces
    3 oz
  • salt divided
    ¾ tsp
  • sweet potatoes peeled, cut into pieces (approx. 1 sm.)
    6 oz
  • vanilla bean (opcjonalnie)
    ½
  • water
    8 oz
  • vegetable stock paste
    1 tsp
  • apple cider vinegar
    1 tsp
  • ground ginger
    ½ tsp
  • ground white pepper to taste
    1 pinch
  • olive oil
    2 tbsp
  • jumbo sea scallops cleaned, patted dry with paper towels
    6
  • ground black pepper
    ½ tsp
  • whole milk
    3 oz
  • baby arugula to garnish
  • blackberries to garnish
    8

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 419 kcal / 1753 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 19 g
Węglowodany 35 g
Błonnik 5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...