Chicken Pad Thai

Chicken Pad Thai

3.1 94 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 portions

Składniki

  • roasted peanuts, unsalted
    2 oz
  • large eggs
    2
  • water
    30 oz
  • firm tofu drained and diced (1 in.)
    7 oz
  • dried rice noodles
    8 oz
  • shallots cut into pieces
    2 oz
  • garlic cloves
    2
  • dried chili flakes plus extra to serve
    ¼ tsp
  • vegetable oil
    ½ oz
  • carrots cut on the bias
    3 oz
  • chicken breast, skinless, boneless cut into strips (3 in.)
    8 oz
  • dark brown sugar
    1 tbsp
  • fish sauce
    1 tbsp
  • soy sauce
    1 tbsp
  • tamarind paste
    2 tbsp
  • chili powder
    ¼ tsp
  • fresh Thai basil leaves (opcjonalnie) to garnish
  • lime cut into wedges
    1

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 778.6 mg
Białko 33 g
Kalorie 2214 kJ / 529.2 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5 g
Tłuszcz nasycony 3.3 g
Węglowodany 56.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...