Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 4 oz yellow onions, cut into pieces
- 2 garlic cloves
- 1 oz extra virgin olive oil
- 9 oz black rice, rinsed
- 8 oz squid rings, raw (approx. 8 tubes)
- 3 ½ oz dry white wine
- 16 oz fish stock
- 1 tsp salt, to taste
- 12 oz large shrimp, raw, peeled, deveined
- 4 oz red bell pepper, quartered, thinly sliced
- 1 oz unsalted butter, cubed
- ½ tsp paprika, to taste
- fresh parsley, to garnish
- 1 lemon, cut in wedges
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1456 kJ / 348 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 850 mg
Alternatywne przepisy
Portuguese Fish and Potato Stew
45min
Asparagus with Cashew Cream
20 Min
Orzo with Salmon, Green Beans and Avocado Sauce
40min
Gazpacho
1 Std. 15 Min
Seared Scallops with Carrot and Ginger Sauce (Hestan Cue™)
40min
Sweet Pea and Zucchini Soup
30min
Rice Milk
10 Min
Rosemary Polenta with Mushrooms
1h 40min
Shiitake Mushroom Soup with Burdock Root
35min
Lemon Caper Asparagus
25 Min
Sea Bass with Miso Butter, Mashed Potatoes and Beans
50min
Seared Scallops with Sweet Potato Purée
30min