Sopa de cenoura e pera

Sopa de cenoura e pera

4.0 1 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
4 doses

Składniki

  • azeite
    20 g
  • cebola cortada em pedaços
    130 g
  • dente de alho
    1
  • cenoura cortada em pedaços
    100 g
  • batata cortada em pedaços
    200 g
  • pera-rocha cortada em cubos pesquenos
    270 g
  • sal
    1 ⅓ c. chá de
  • tomilho só as folhas
    2 ½ pés de
  • mostarda de Dijon
    10 g
  • água
    400 g
  • caldo de legumes caseiro
    ⅔ c. chá de
    ⅔ cubo de caldo de legumes
  • noz-moscada
    ¼ c. chá de
  • crème fraîche (opcjonalnie) p/ servir
    1 c. chá de
  • piripíri em flocos (opcjonalnie) p/ servir
    1 pitada de

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 829.8 mg
Białko 2 g
Kalorie 620.9 kJ / 148.4 kcal
Tłuszcz 5.3 g
Błonnik 4.7 g
Tłuszcz nasycony 0.7 g
Węglowodany 25.1 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...