Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g amêndoa s/ pele
- 30 g chalota
- 30 g azeite
- 300 g espargos verdes arranjados, cortados em pedaços
- 300 g cenoura cortada em pedaços
- 450 g água
- 1 c. chá de sal
- 1 pitada de pimenta preta moída
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 778 kJ / 186 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 6 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 5.2 g
- Sód
- 477 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de feijão-branco com espinafres
30min
Creme de ervilhas e hortelã
35min
Creme de cenoura e gengibre
35min
Sopa de legumes versátil
50min
Creme de couve-flor e manjericão
45min
Sopa de cenoura e pera
1h
Creme de espinafres
40min
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40min
Sopa versátil
40min
Sopa de brócolos e rúcula
40min