Sopa de feijão-verde e cenoura

4.8 708 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 doses

Składniki

  • cebola cortada em quartos
    130 g
  • dentes de alho
    2
  • curgete cortada em pedaços
    200 g
  • batata-doce cortada em pedaços
    200 g
  • nabo cortado em pedaços
    100 g
  • beterraba cortada em pedaços
    40 g
  • caldo de legumes caseiro (opcional)
    1 c. chá de
    1 cubo de caldo de legumes
  • sal
    1 c. chá de
  • Água q.b.
  • cenoura cortada em rodelas finas
    100 g
  • feijão-verde cortado em juliana
    150 g
  • azeite
    20 g

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 dose

Sód 693.5 mg
Białko 3.6 g
Kalorie 688.8 kJ / 164.6 kcal
Tłuszcz 5.5 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Węglowodany 27.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...