Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 130 g cebola cortada em quartos
- 2 dentes de alho
- 200 g curgete cortada em pedaços
- 200 g batata-doce cortada em pedaços
- 300 g cenoura
- 100 g nabo cortado em pedaços
- 40 g beterraba cortada em pedaços
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 1 c. chá de sal
- Água q.b.
- 150 g feijão-verde cortado em juliana
- 20 g azeite
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 688.8 kJ / 164.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 27.5 g
- Tłuszcz
- 5.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 693.5 mg
Alternatywne przepisy
Sopa do campo
40 min
Juliana de legumes
40 min
Sopa de legumes
35 Min
Sopa de feijão-verde
35 Min
Sopa de ovo
45 Min
Sopa de feijão-branco com couve-galega
55 Min
Sopa 2 feijões
45 Min
Sopa de espinafres e cotovelinhos
35 Min
Sopa de agriões
40 min
Sopa de agrião
35 Min
Sopa de grão com espinafres
40 min
Sopa de nabiças
35 Min