Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g chalota
- 30 g azeite
-
1
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 1 cubo de caldo de legumes, esfarelado - 450 g água
- ½ c. chá de tomilho seco, mais q.b. p/ temperar
- 1 - 2 pitadas de sal
- ½ c. chá de pimenta preta, mais q.b. p/ temperar
- 200 g queijo de cabra, esfarelado
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1038.7 kJ / 248.3 kcal
- Białko
- 12.8 g
- Węglowodany
- 10.3 g
- Tłuszcz
- 18.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 342.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de alho-francês
40 min
Sopa de brócolos com croutons
1h
Creme de abóbora com caril
35min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de ervilhas à alentejana
40 min
Sopa de cenoura e pera
1h
Creme de espinafres
40 min
Sopa de cenoura e aipo com azeite de ervas
45 min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Sopa de ervilhas com hortelã
20 min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min