Sopa de abóbora e hortelã
TM5 TM6

Sopa de abóbora e hortelã

3.5 (26 ocen)

Składniki

  • 150 g cebola cortada em pedaços
  • 1 dente de alho
  • 300 g abóbora cortada em pedaços
  • 380 g tomate em pedaços
  • 5 pés de hortelã, só as folhas
  • 500 g água
  • 300 g couve-flor
  • ½ c. chá de sal
  • 10 g azeite extra virgem (0,2% acidez)

Wartości odżywcze
na 1 dose
Kalorie
278.5 kJ / 66.6 kcal
Białko
2.6 g
Węglowodany
11.5 g
Tłuszcz
2.1 g
Tłuszcz nasycony
0.4 g
Błonnik
3.1 g
Sód
219.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy