Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 300 g abóbora cortada em pedaços
- 380 g tomate em pedaços
- 5 pés de hortelã, só as folhas
- 500 g água
- 300 g couve-flor
- ½ c. chá de sal
- 10 g azeite extra virgem (0,2% acidez)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 278.5 kJ / 66.6 kcal
- Białko
- 2.6 g
- Węglowodany
- 11.5 g
- Tłuszcz
- 2.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.4 g
- Błonnik
- 3.1 g
- Sód
- 219.8 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos com croutons
1h
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50 min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Creme de couve-flor
45 min
Sopa de cenoura e pera
1h
Creme de espinafres
40 min
Sopa de abóbora e couves-de-bruxelas
30 min
Creme de curgete e abóbora
50 min
Sopa de alho-francês com croutons
55 Min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Sopa cremosa de ervilhas
40 min