Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 35 g azeite
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 1 dente de alho
- 600 g brócolos, só os floretes
- 1000 g água
- 1 c. chá de sal
- 50 g rúcula
- 20 g sumo de limão (½ unid. aprox.)
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 414.8 kJ / 99.1 kcal
- Białko
- 3.3 g
- Węglowodany
- 9.6 g
- Tłuszcz
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 430.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de brócolos e amêndoa
35 Min
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30 Min
Creme de feijão-branco com espinafres
30 Min
Creme de curgete e brócolos
35 Min
Creme de batata-doce e curgete
40 Min
Creme de brócolos e couves-de-bruxelas
50 Min
Creme de couve-flor e manjericão
45 Min
Sopa de grão com alho-francês
45 Min
Creme de espinafres
40 Min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40 Min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35 Min