Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g cebola cortada em pedaços
- 20 g manteiga
-
1000
g ervilhas frescas
lub 1000 g ervilhas congeladas - 600 g água
-
1
c. sopa de caldo de galinha caseiro
lub 1 cubo de caldo de galinha -
200
g crème fraîche
lub 200 g natas azedas - 2 pitadas de pimenta preta
- ½ c. chá de sal fino
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 732.9 kJ / 175.2 kcal
- Białko
- 7.5 g
- Węglowodany
- 20.6 g
- Tłuszcz
- 7.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 6.7 g
- Sód
- 177.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de brócolos com croutons
1h
Creme de abóbora com caril
35 min
Creme de abóbora, cogumelos e castanhas
1h
Sopa creme de abóbora com curry
30 min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 min
Sopa de abóbora e hortelã
40 min
Sopa de ervilhas à alentejana
40 min
Sopa de cenoura e pera
1h
Sopa de alho-francês com croutons
55 min
Sopa de batata e abóbora com camarão
45 min
Sopa de ervilhas com hortelã
20min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50 min