Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g manteiga
- 450 g alho-francês cortado em rodelas
- 300 g batata (de casca vermelha p/ fritar) cortada em pedaços
- 750 g água
-
2
c. chá de caldo de legumes caseiro
lub 2 cubos de caldo de legumes - 1 pitada de pimenta
- 180 g leite
- 100 g natas
- Salsa picada q.b. p/ polvilhar
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 923 kJ / 220.6 kcal
- Białko
- 3.6 g
- Węglowodany
- 21.4 g
- Tłuszcz
- 14.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.8 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 45.7 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Creme de alface com camarão
50min
Sopa de alho-francês e frutos do mar
1h
Sopa de curgete com cebolinho
40 min
Sopa de couve e batata
50min
Creme de couve-flor
45 min
Sopa de grão com alho-francês
45 min
Creme de espinafres
40 min
Sopa de tomate e feijão-verde com ovos escalfados
45 min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Creme de abóbora e hortelã
40 min
Creme de alho-francês com sementes de abóbora
35min
Sopa de alho-francês e nabiças
45 min