Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sopa
- 50 g cebola roxa cortada em pedaços
- 30 g azeite
- 200 g bolbo de aipo cortado em pedaços
- 400 g cenoura cortada em pedaços
- 1 ½ c. chá de sal
- 500 g água
- 100 g queijo quark cortado em pedaços
Azeite de ervas
- 1 c. sopa de mistura de ervas aromáticas secas (salsa, manjericão, orégãos, etc...)
- 1 dente de alho
- 30 g azeite
- 1 c. chá de sumo de limão
- 1 pitada de açúcar
- ¼ c. chá de sal
- 1 - 2 pitadas de pimenta preta
- Wartości odżywcze
- na 1 dose
- Kalorie
- 1163 kJ / 278 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 17 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Sód
- 1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sopa de cenoura e espargos com amêndoa
30min
Sopa de curgete com abóbora e burrata
50min
Sopa de abóbora-manteiga e gengibre
35 Min
Sopa de legumes
55min
Sopa de legumes versátil
50min
Sopa de brócolos
15min
Sopa de abóbora e hortelã
40min
Sopa 3 C's
45h
Sopa de cenoura e pera
1h
Creme de espinafres
40min
Sopa de alho-francês com croutons
55min
Sopa de couve-flor e grão-de-bico
50min