Urządzenia i Akcesoria
Knedle z owocami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
6 porcji
Składniki
-
500 g wody plus dodatkowa ilość osolonej wody do gotowania
-
600 g ziemniaków mączystych, obranych, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
300 g mąki pszennej plus dodatkowa porcja do posypania blatu
-
150 g twarogu, półtłustego podzielonego na kawałki
-
1 jajko2 żółtka
-
sól do smaku
-
śliwki lub brzoskwinie, bez pestek
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
103.5 mg
Białko
10.6 g
Kalorie
1246.7 kJ /
298 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
3.6 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
56.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Pierogi z serem i jagodami
1 Std. 15 Min
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 Std.
Knedle twarogowe z morelami
35 Min
Konfitura z płatków róży
15 Min
Jagodowe kluski leniwe
50 Min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 Std.
Miodownik-Stefanka Sławomira Zabawy
4 Std.
Kluski kładzione z kaszy manny
45 Min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 Std. 30 Min
Cepeliny z serem
24 Std. 50 Min
Buchty z sosem truskawkowym
1 Std. 20 Min
Pierogi leniwe
45 Min