Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione z kaszy manny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
15 g masła miękkiego
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
150 g kaszy manny
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
589 kJ /
140.7 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1 godz.
Zupa krem ziemniaczana z szynką i sałatą (dla dzieci)
35 min
Kostki z kaszy manny
1 godz. 30 min
Sos cebulowy (sos soubise)
30 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Zupa bryndzowa
45 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
Rosół drobiowy, kluski z ciasta chlebowego
1 godz. 5 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Pierogi leniwe
45 min
Naleśniki z nadzieniem ruskim
45 min
Lane kluski
25 min