Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione z kaszy manny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
15 g masła miękkiego
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
150 g kaszy manny
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
589 kJ /
140.7 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kostki z kaszy manny
1 Std. 30 Min
Pamoczka grodzieńska
5 Min
Kalarepy faszerowane mięsem z indyka
1 Std. 25 Min
Knedle bawarskie
1 Std.
Hałuski z potrawką z jagnięciny
1 Std. 50 Min
Kołaczyki z bryndzą
1 Std. 40 Min
Podhalańskie moskole
1 Std.
Naleśnikowy makaron
55 Min
Lane kluski
25 Min
Pierogi leniwe
45 Min
Czorne kluski
3 Std. 30 Min
Marchewka na ciepło
35 Min