Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 jajka
- 15 g masła, miękkiego
- 40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
- 1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
- 150 g kaszy manny
- woda, ilość do gotowania klusek
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 589 kJ / 140.7 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 19.5 g
- Tłuszcz
- 5.2 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lane kluski
25min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Kluski francuskie z Varomy
20min
Kotlety z jajek
1h
Spaetzli - szwajcarskie kluski kładzione
1h
Kluski kładzione
15min
Sos koperkowy
15min
Gnocchi alla romana
2h
Sos szczawiowy
30min
Kostki z kaszy manny
1h 30min
Zupa rybna z pulpetami z karpia
2h
Pierogi leniwe
45min