Urządzenia i Akcesoria
Kluski kładzione z kaszy manny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 45 min
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
15 g masła miękkiego
-
40 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
1 ½ - 2 ½ łyżeczki soli
-
150 g kaszy manny
-
woda ilość do gotowania klusek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
4.4 g
Kalorie
589 kJ /
140.7 kcal
Tłuszcz
5.2 g
Błonnik
0.6 g
Węglowodany
19.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DODATKI DO ZUP
11 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kluski jaglano-serowe z sosem truskawkowym
30 min
Jagodowe kluski leniwe
50 min
Kostki z kaszy manny
1 godz. 30 min
Knedle bawarskie
1 godz.
Ryż na mleku z musem malinowym
1 godz. 5 min
Barszcz czerwony, ziołowe kluski
1 godz. 10 min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 godz. 10 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Pierogi leniwe
45 min
Lane kluski
25 min
Marchewka na ciepło
35 min