
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchty
- 120 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g świeżych drożdży pokruszonych
- 280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- masło do natłuszczenia
- 500 g wody
Sos truskawkowy
-
300
g truskawek, świeżych
lub 300 g truskawek, mrożonych uprzednio rozmrożonych - 30 - 40 g cukru
- 130 g jogurtu typu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 390.1 kcal / 1632.1 kJ
- Białko
- 14.5 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1sa 15 dk
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1sa
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1sa 10 dk
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 dk
Rogaliki orzechowo-waniliowe
1sa 40 dk
Jagodowe kluski leniwe
50 dk
Omleciki biszkoptowe z matchą i malinami
45 dk
Roladki tostowe z sosem owocowym
30 dk
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3sa 10 dk
Sos truskawkowy
15 dk
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1sa 30 dk
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 dk