Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Buchty
- 120 g mleka
- 1 łyżeczka cukru
- 20 g świeżych drożdży, pokruszonych
- 280 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
- 1 szczypta soli
- 1 jajko
- masło, do natłuszczenia
- 500 g wody
Sos truskawkowy
-
300
g truskawek, świeżych
lub 300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych - 30 - 40 g cukru
- 130 g jogurtu typu greckiego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1632.1 kJ / 390.1 kcal
- Białko
- 14.5 g
- Węglowodany
- 72.4 g
- Tłuszcz
- 5.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.2 g
- Błonnik
- 4.7 g
- Sód
- 90 mg
Alternatywne przepisy
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30min
Sos truskawkowy
15min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1h
Knedle z owocami
1h 30min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1h 15 min
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1h 10min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2h
Dwukolorowy budyń waniliowo-czekoladowy
25 min
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1h 30min
Góralski kołacz z masą twarogowo-ziemniaczaną
3 Std. 10 Min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50min
Proziaki z masłem czosnkowym
25 min