Urządzenia i Akcesoria
Buchty z sosem truskawkowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
4 porcje
Składniki
Buchty
-
120 g mleka
-
1 łyżeczka cukru
-
20 g świeżych drożdży pokruszonych
-
280 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
1 szczypta soli
-
1 jajko
-
masło do natłuszczenia
-
500 g wody
Sos truskawkowy
-
300 g truskawek, mrożonych, uprzednio rozmrożonych300 g truskawek, świeżych
-
30 - 40 g cukru
-
130 g jogurtu typu greckiego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
90 mg
Białko
14.5 g
Kalorie
1632.1 kJ /
390.1 kcal
Tłuszcz
5.1 g
Błonnik
4.7 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Węglowodany
72.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Knedle twarogowe z morelami
35 min
Czekoladowe pampuchy z białą czekoladą i sosem truskawkowym
1 godz. 15 min
Pampuchy z czekoladą, sos śliwkowy i zabajone
1 godz.
Pampuchy z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 10 min
Pampuchy z cukrem makowym i budyniowym sosem waniliowym
30 min
Pierogi z truskawkami ze śmietaną i miętowym cukrem
2 godz.
Trdelník
2 godz. 30 min
Sos truskawkowy
15 min
Knedle z owocami
1 godz. 30 min
Groszek ptysiowy
1 godz.
Pampuchy z nadzieniem czekoladowym, sos wiśniowy
1 godz. 30 min
Kluski na parze z sosem pieczarkowym
50 min