Nadziewane warzywa

Nadziewane warzywa

Brak ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 20 min
2 porcje

Składniki

  • 1 cukinia (130 g)
  • 1 bakłażan (400 g)
  • 1 biała cebula (120 g)
  • 500 g wody
  • 5 g oliwy z oliwek, extra virgin plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy i do skropienia
  • 50 g bułki tartej
  • 5 liści bazylii, świeżych
  • ½ jajka roztrzepanego
    1 żółtko
  • 10 g mleka
  • ¼ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 514.4 mg
Białko 9.8 g
Kalorie 1056.8 kJ / 252.6 kcal
Tłuszcz 6.1 g
Błonnik 11.5 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 43.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...