Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym

Piersi kurczaka w sosie brzoskwiniowym

4.3 35 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • 750 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych na 3 cm kawałki
  • oliwa z oliwek do zamarynowania kurczaka
  • przyprawy do smaku, np. do kurczaka, curry, papryka mielona, sos sojowy
  • 1200 g wody
  • ½ łyżeczki soli
  • 300 g ryżu długoziarnistego typu parboiled
Sos brzoskwiniowy
  • 450 g brzoskwiń, z puszki odsączonych z zalewy, pokrojonych na kawałki
  • 110 g masła pokrojonego na kawałki
  • 3 - 4 łyżki musztardy np. delikatesowej

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 366.5 mg
Białko 32.6 g
Kalorie 2133.4 kJ / 509.9 kcal
Tłuszcz 18.8 g
Błonnik 2 g
Tłuszcz nasycony 10.3 g
Węglowodany 51.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...