Minestra di riso, patate e prezzemolo

Minestra di riso, patate e prezzemolo

4.7 49 rating
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • ½ mazzetto di prezzemolo le foglioline lavate e asciugate
  • 10 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (3 cm)
  • 100 g di patate a pezzi (3 cm)
  • 500 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
    1 cucchiaini di dado per brodo vegetale, fatto in casa
  • 5 g di burro
  • 100 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
  • ½ cucchiaino di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 673.2 mg
Białko 6.6 g
Kalorie 1094 kJ / 261.5 kcal
Tłuszcz 3.8 g
Błonnik 1.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 49.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...