Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di prezzemolo, le foglioline lavate e asciugate
- 20 g di Parmigiano reggiano a pezzi (3 cm)
- 200 g di patate a pezzi (3 cm)
- 1000 g di acqua
- 2 dadi per brodo vegetale
- 10 g di burro
- 200 g di riso (tempo di cottura 16 minuti)
- 1 cucchiaino di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1000 kJ / 239 kcal
- Białko
- 6.1 g
- Węglowodany
- 48.1 g
- Tłuszcz
- 3.8 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Minestra di patate
50min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35 Min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Pasta al pomodoro
55 Min
Composta di mele
20min
Zuppa di risoni, pancetta e verdure
55 Min
Zuppa d'orzo
1h 20 min
Cake bagnata all'arancia
1h 30min
Risotto alla parmigiana
25min
Risotto alla parmigiana
30min
Insalata di pasta alle verdure
1h
Risotto al Parmigiano Reggiano
35 Min