Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 130 g di semolino di grano
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- crostini di pane tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Composta di mele e castagne
30min
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Riso e porri
30min
Pancotto
30min
Minestra di patate
50min
Polenta
1 Std.
Risotto alla parmigiana
30min
Passato di verdure
50min
Gnocchi alla romana
1 Std. 15 Min
Zuppa di latte
30min
Vellutata di patate e robiola
45min