Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 g di scalogno a metà
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1000 g di acqua
-
1
dado per brodo di carne
lub 1 cucchiaino di sale - 130 g di semolino di grano
- Parmigiano reggiano grattugiato, a piacere
- pepe nero macinato, a piacere
- crostini di pane tostati, a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 925 kJ / 221 kcal
- Białko
- 5.5 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 11.6 g
- Błonnik
- 1.2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Passato di verdure
50min
Minestra di patate
50min
Minestra di riso, patate e prezzemolo
35min
Riso e porri
30min
Polenta ai porri
1h 5min
Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
45min
Gnocchi alla romana
1h 15min
Malfatti bergamaschi
40min
Pancotto
30min
Polenta
1h
Crema di pomodoro
30min
Stracciatella alla romana
30min