Riso e prezzemolo (Ris e erborin)
TM31 TM5 TM6

Riso e prezzemolo (Ris e erborin)

4.3 (75 ocen)

Składniki

  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate
  • 1000 g di acqua
  • 1 dado per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 200 g di riso per risotto tipo Carnaroli
  • 200 g di patate, pelate ed a pezzi (1-2 cm)
  • 4 cucchiai di olio extravergine di oliva

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
1419.3 kJ / 339.2 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
48.7 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Błonnik
1.2 g
Sód
16.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy