Focaccia pugliese

Focaccia pugliese

4.7 11 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
6 porzioni

Składniki

  • 225 g di patate pelate e a pezzi (circa 2-3 cm)
  • 375 g di acqua
  • 30 g di lievito di birra fresco
  • 1 cucchiaino colmo zucchero
    1 cucchiaino colmo di malto di orzo
  • 55 g olio extravergine di oliva + q.b.
  • 520 g di farina di forza (manitoba)
  • 230 g di farina di semola di grano duro
  • 1 cucchiaino colmo di sale
  • 3 spicchi di aglio (opcjonalnie)
  • 30 pomodorini ciliegia a metà
  • 2 pizzichi di origano secco
  • 1 cucchiaio colmo di sale grosso

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1791.6 mg
Białko 18.7 g
Kalorie 2486 kJ / 594.2 kcal
Tłuszcz 11.5 g
Błonnik 6.7 g
Tłuszcz nasycony 1.7 g
Węglowodany 103.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...