Urządzenia i Akcesoria
Focaccia barese
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 55 min
4 porzioni
Składniki
-
5 g zucchero
-
10 g di lievito di birra fresco
-
300 g di acqua
-
300 g di farina tipo 00 + q.b.
-
200 g di semola rimacinata di grano duro
-
50 g olio extravergine di oliva + q.b.
-
15 g di sale
-
150 g di pomodori ciliegino preferibilmente grandi e maturi
-
50 g di olive baresane (vedere varianti)
-
1 pizzico di origano secco + q.b.
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porzione
Białko
14.8 g
Kalorie
2565 kJ /
613 kcal
Tłuszcz
20.2 g
Błonnik
5.1 g
Węglowodany
99.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Calzone
2 godz. 50 min
Pucce
7 godz.
Focaccia di patate
2 godz. 50 min
Pizzi leccesi
6 godz.
Calzone pugliese alle cipolle
2 godz. 30 min
Pasticciotti leccesi
1 godz. 15 min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 godz. 20 min
Focaccia classica ad alta idratazione
5 godz.
Pizza barese ai pomodorini
2 godz.
Focaccia barese
4 godz.
Pettole pugliesi
3 godz.