Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto
- 220 g di acqua
-
1
cucchiaino di zucchero (opcjonalnie)
lub 1 cucchiaino di malto di orzo (opcjonalnie) -
20
g di lievito di birra fresco sbriciolato
lub 2 cucchiaini di lievito di birra disidratato (8 g) - 200 g di farina di forza (manitoba)
- 200 g di farina tipo 0
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1 cucchiaino di sale
Ripieno
- 120 g di mozzarella sgocciolata e a pezzi (2-3 cm)
- 50 g di salame piccante
- 20 g di olio extravergine di oliva
- 1 spicchio di aglio
- 100 g di peperoni gialli a pezzi (1-2 cm)
- 100 g di peperoni rossi a pezzi (1-2 cm)
- 150 g di pomodori, tipo San Marzano senza semi e a pezzi
- 1 rametto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1761 kJ / 421 kcal
- Białko
- 14.8 g
- Węglowodany
- 54.3 g
- Tłuszcz
- 17.6 g
- Błonnik
- 3 g
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2h
Calzoni vegetariani
1 Std. 50 Min
Calzoni ricotta e funghi
1 godz. 5 min
Calzone
2 Std. 50 Min
Panzerotti alla romana
55 min
Panzerotti ricotta e salsiccia
2h
Focaccia a sorpresa
2h
Pizza di patate alle verdure
2h
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Focaccia alle melanzane
1 Std. 50 Min
Focaccia pugliese
1 Std. 10 Min
Panzerottini con mozzarella filante e carne
3 Std. 20 Min