Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di farina di cereali + q.b.
-
25
g di lievito di birra fresco
lub 2 ½ cucchiaini di lievito di birra disidratato - 330 g acqua
- 60 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 1 cucchiaino di sale
- 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- 1 cucchiaino di sale grosso
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1192 kJ / 285 kcal
- Białko
- 7.3 g
- Węglowodany
- 42.6 g
- Tłuszcz
- 10.7 g
- Błonnik
- 2.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pane ai cereali con i semi
3h 10 min
Pane di segale
3h 20min
Pane integrale in cassetta
4 Std.
Pane integrale ai semi vari
4 Std. 10 Min
Pizza alla farina di farro
2 godz. 10 min
Focaccia pugliese
1 godz. 10 min
Biscotti rustici, farro cioccolato e cannella
40 min
Focaccia alla farina di farro
2h 30min
Focaccia integrale con i pomodorini (vegan)
4 Std.
Focaccine integrali farcite
3 Std.
Pagnotta di farro e semi di zucca
3 godz. 40 min
Focaccia al farro farcita
3h 45min