Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 30 - 40 g di Parmigiano reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 300 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 1 cucchiaino di lievito di birra disidratato -
1
cucchiaino di zucchero
lub 1 cucchiaino di malto di orzo - 40 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 500 g di farina di forza (manitoba)
- 10 g di sale + q.b.
- 650 g di patate pelate e fette sottili (1-2 mm)
- 1 - 2 rametti di rosmarino, gli aghi lavati ed asciugati
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2719 kJ / 650 kcal
- Białko
- 19.3 g
- Węglowodany
- 106.5 g
- Tłuszcz
- 19.3 g
- Błonnik
- 5.4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Calzoni ripieni con verdure e prosciutto
2j
Focaccia ripiena alla mozzarella
50 menit
Focaccia con salsiccia
1h 50min
Focaccia croccante
2j 10 menit
Focaccia alle olive
2j
Calzone
2 Std. 50 Min
Focaccine fantasia
2j 5 menit
Focaccia a sorpresa
2j
Pizza di patate alle verdure
2j
Focaccia di patate
2 Std. 50 Min
Fagotto napoletano
2h 15 min
Focaccia pugliese
1h 10 min