Urządzenia i Akcesoria
Spaghetti z tuńczykiem (TM5, TM6)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 40 min
3 porcje
Składniki
-
1380 g wody
-
1 ½ łyżeczki soli
-
20 g oliwy z oliwek
-
300 g makaronu, suchego typu spaghetti
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
½ - 1 ząbek czosnku
-
¾ puszki tuńczyka, w sosie własnym (masa ryby ok. 120 g), odsączonego z zalewy
-
60 g śmietany, 18% tłuszczu
-
10 g mąki pszennej
-
20 g koncentratu pomidorowego
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
ser parmezan, tarty do posypania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1345.8 mg
Białko
24.6 g
Kalorie
2245.8 kJ /
536.8 kcal
Tłuszcz
12.5 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
3.5 g
Węglowodany
80.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Makaron farfalle z sosem śmietanowym z wędzonym łososiem
25 min
Spaghetti arrabiata z tuńczykiem
30 min
Spaghetti z sosem szparagowym (TM5, TM6)
55 min
Makaron z papryką i kozim serem
20 min
Penne w sosie śmietanowym z łososiem i koperkiem
40 min
Makaron z pesto i suszonymi pomidorami
20 min
Makaron w sosie pomidorowym
30 min
Makaron z tuńczykiem i pomidorami
40 min
Penne w sosie serowo-śmietanowym
25 min
Makaron z łososiem i szpinakiem
25 min
Spaghetti z czosnkiem, oliwą i pomidorkami koktajlowymi (TM5, TM6)
40 min
Tagliatelle ze szpinakiem
30 min