Risotto alla pescatora

Risotto alla pescatora

4.7 13 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
3 porzioni

Składniki

  • 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • ½ spicchio di aglio
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 30 g di olio extravergine di oliva
  • 260 g di pesce misto
  • 3 capesante
  • 30 g di brandy
  • 30 g di vino bianco secco
  • 240 g di riso Carnaroli
  • 580 g di brodo di pesce o vegetale
    580 g di acqua calda (non bollente), + 1 cucchiaino di dado per brodo di pesce o vegetale
  • 1 cucchiaino raso di sale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1557.9 mg
Białko 30.4 g
Kalorie 2312.2 kJ / 552.6 kcal
Tłuszcz 13.2 g
Błonnik 3.2 g
Tłuszcz nasycony 2.4 g
Węglowodany 68.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...