Risotto ai funghi (per 2 persone)

Risotto ai funghi (per 2 persone)

4.6 699 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • di Parmigiano Reggiano a pezzi
    50 g
  • di scalogno a pezzi
    30 g
  • di olio extravergine di oliva
    20 g
  • di funghi porcini freschi puliti e a pezzi
    100 g
    20 g di funghi secchi, fatti rinvenire in acqua tiepida e strizzati
  • di riso Carnaroli
    160 g
  • di vino bianco secco
    60 g
  • di brodo vegetale
    460 g
    460 g di acqua calda (non bollente), + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • di burro
    10 g
  • di sale (opcjonalnie)
    1 pizzico

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 525 kcal / 2197 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...