Risotto ai funghi (per 2 persone)

Risotto ai funghi (per 2 persone)

4.6 711 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 20 g di olio extravergine di oliva
  • 100 g di funghi porcini freschi puliti e a pezzi
    20 g di funghi secchi, fatti rinvenire in acqua tiepida e strizzati
  • 160 g di riso Carnaroli
  • 60 g di vino bianco secco
  • 460 g di brodo vegetale
    460 g di acqua calda (non bollente), + 1 cucchiaino di dado per brodo vegetale
  • 10 g di burro
  • 1 pizzico di sale (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 525 kcal / 2197 kJ
Białko 15.9 g
Tłuszcz 21.8 g
Węglowodany 65.2 g
Błonnik 2.2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...