Vellutata di porri e patate con speck croccante

Vellutata di porri e patate con speck croccante

4.8 18 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
3 porzioni

Składniki

  • 40 g di olio extravergine di oliva
  • 120 g di porro a fettine (1-2 cm)
  • 570 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 15 g di funghi porcini secchi ammollati e strizzati
  • 570 g di acqua
  • 1 ½ dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 2 fette di speck a listarelle sottili
  • 6 fili di erba cipollina fresca sminuzzati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 298.3 mg
Białko 7.8 g
Kalorie 1356.1 kJ / 324.1 kcal
Tłuszcz 14.4 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...