Vellutata di porri e patate con speck croccante

Vellutata di porri e patate con speck croccante

4.8 40 rating
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porzioni

Składniki

  • 50 g di olio extravergine di oliva + q.b.
  • 160 g di porro a fettine (1-2 cm)
  • 760 g di patate pelate e a pezzi (1-2 cm)
  • 20 g di funghi porcini secchi ammollati e strizzati
  • 760 g di acqua
  • 2 dadi per brodo vegetale (dose per 0,5 l)
  • 2 fette di speck a listarelle sottili
  • 8 fili di erba cipollina fresca sminuzzati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 230.9 mg
Białko 7.1 g
Kalorie 1304.9 kJ / 311.9 kcal
Tłuszcz 13.4 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Węglowodany 42.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...